Οι 20 ομορφότεροι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα




Στην Ελλάδα οι καλοκαιρινοί προορισμοί είναι αμέτρητοι, πανέμορφοι και οι περισσότεροι διαθέτουν άρτια τουριστική υποδομή. Υπάρχουν στη χώρα μας μαγευτικά μέρη που μπορείς να επισκεφτείς οδικώς, αλλά και πλειάδα νησιών, με εξαιρετικές παραλίες και κρυστάλλινα νερά, ιδανικά για διακοπές με φίλους ,την οικογένεια ή το ταίρι σας.
Γι’αυτό το λόγο, σας έχουμε ετοιμάσει ένα αφιέρωμα με τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


Το τοπίο της, ένα από τα πιο όμορφα και τα πιο εντυπωσιακά στο κόσμο, αποτελεί μαγνήτη για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η Σαντορίνη είναι νησί των Νοτίων Κυκλάδων και βρίσκεται μεταξύ της Ίου και της Ανάφης.
Το πιο σημαντικό αξιοθέατο αναμφισβήτητα είναι το Ηφαίστειο. Πολλοί ερευνητές έχουν συσχετίσει την καταστροφή του νησιού 3500 χρόνια πριν, με την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού και το μύθο της χαμένης Ατλαντίδος. Το Ηφαίστειο παραμένει ενεργό ενώ η μεγάλη έκρηξή του γύρω στα 1500 π.Χ. δημιούργησε αυτή τη μοναδική Καλντέρα, πάνω από την οποία φαντάζουν να αιωρούνται εκατοντάδες άσπρα σπιτάκια με μπλε παντζούρια.
Η Σαντορίνη διαθέτει πολλές παραλίες ενώ οι πιο ξακουστές είναι η Περίσσα, το Καμάρι και η Κόκκινη Παραλία. Η Περίσσα και το Καμάρι είναι απέραντες παραλίες με ηφαιστειογενή μαύρη άμμο και βαθιά γαλάζια νερά. Η Κόκκινη Παραλία αποτελείται από εντυπωσιακούς κόκκινους και μαύρους βράχους.

ΜΥΚΟΝΟΣ

Η Μύκονος αποτελεί ενιαίο νησιωτικό σύμπλεγμα μαζί με τη Δήλο, τη Ρήνεια και μερικές βραχονησίδες, ενώ είναι σταθερά, από τη δεκαετία του ’50 και μετά, ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά νησιά στην Μεσόγειο.
Η Χώρα, όπως κοινά αποκαλείται η πόλη της Μυκόνου, εντυπωσιάζει και γοητεύει τον επισκέπτη της από την πρώτη στιγμή, χάρη στην ωραία θέση, την κλίμακα και την αρχιτεκτονική της. Παρά την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του νησιού καταφέρνει να διατηρεί όσο καμιά άλλη την κυκλαδίτικη φυσιογνωμία της και πολλά από τα παραδοσιακά στοιχεία της. Η Μύκονος ξεχωρίζει ανάμεσα στα ελληνικά νησιά για τις ονειρικές παραλίες της, που είναι ιδανικοί προορισμοί καθώς καλύπτουν όλες τις ανάγκες των παραθεριστών. Φυσικά οι πιο διάσημες παραλίες στην Μύκονο είναι αυτές με τα πασίγνωστα beach bar και εστιατόρια που βρίσκονται συνεχώς σε ένα τρελό πάρτι. Όμως στην Μύκονο υπάρχουν παραλίες και για αυτούς που αναζητούν ησυχία και απομόνωση. Έτσι ανάμεσα στην λίστα με τις απόλυτα οργανωμένες, πολυσύχναστες παραλίες, θα βρείτε και άλλες πιο ήσυχες, σχεδόν έρημες, χωρίς ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ, αλλά το ίδιο υπέροχες!
Μερικές από αυτές είναι: η ψαρού, ο πλατύς γιαλός, το καλό λιβάδι , η μεγάλη άμμος κ.α.


ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ



Νησί με πλούσια ιστορία, παράδοση, μοναδικές εικόνες με όμορφα άσπρα σπιτάκια και ασβεστωμένες αυλές με βοκαμβίλες, γραφικά ξωκλήσια, αποτελεί ιδανικό τόπο για ήσυχες διακοπές. Η Χώρα πρωτεύουσα και λιμάνι είναι κτισμένη πάνω σε βράχο που εισχωρεί στη θάλασσα, σχηματίζοντας δύο όρμους. Στη μία πλευρά, βρίσκεται το λιμάνι και στην άλλη ο όρμος Λιβάδι.
Η Χώρα, ενωμένη σχεδόν με το λιμάνι, τον Πέρα Γιαλό, αποτελεί για πολλούς την ομορφότερη πρωτεύουσα νησιού στο Αιγαίο. Το νησί χωρίζεται στο Μέσα και το 'Εξω νησί με μία αμμουδερή λωρίδα το Στενό μήκους 100 μέτρων.
Αν δεν υπήρχε αυτή η στενή λωρίδα που τα ενώνει, η Αστυπάλαια θα ήταν δυο ξεχωριστά γειτονικά νησιά. Πολλές οι παραλίες που σχηματίζουν οι δαντελωτοί όρμοι της, γύρω από το νησί. Ο Άγιος Κωνσταντίνος, οι Βάτσες, τα Καμινάκια, ο Άγιος Γιάννης, ο Πάνορμος, η Παχιά Άμμος είναι μερικές από αυτές. Καΐκια μεταφέρουν τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν ερημικές παραλίες στα κοντινά νησάκια Κουτσομύτη και Σύρνα. Η Αστυπάλαια είναι ιδανικό νησί για καλοκαιρινές διακοπές γιατί προσφέρει άφθονο ψάρι, ηρεμία και δροσιά.






ΚΥΘΗΡΑ

Τα Κύθηρα βρίσκονται ανάμεσα στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο, 1 ώρα με το καράβι από την Νεάπολη Λακωνίας και 6 από το μεγάλο λιμάνι της χώρα, τον Πειραιά. Διαθέτουν ένα ασφαλές λιμάνι, το Διακόφτι και αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το νησί σχεδόν καθημερινά με πτήσεις από την Αθήνα και τους καλοκαιρινούς μήνες και από το εξωτερικό.

Στο νησί υπάρχουν πολλές παραλίες, οργανωμένες και μη, αμμουδερές ή δυσπρόσιτες, αξιοθέατα και μνημεία κάθε λογής, φυσικός πλούτος και ομορφιά απαράμιλλη. Στην μια πλευρά του νησιού, νερόμυλοι και καταρράκτες περιμένουν να σας εντυπωσιάσουν, στην άλλη παραλίες και μαγαζιά είναι συνεχώς γεμάτα, δίνοντας μια νότα ζωντάνιας και ξεγνοιασιάς στο νησί. Κάθε 5-6 χλμ ο επισκέπτη συναντά από ένα χωριουδάκι με περίεργο όνομα αλλά με τη δική του ιστορία. Στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, συρρέουν πιστοί από κάθε πλευρά του πλανήτη για να προσευχηθούν, όχι απαραίτητα μόνο χριστιανοί, όλη τη διάρκεια του χρόνου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η Θεά Αφροδίτη γεννήθηκε στο νησί. Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησίοδου, γεννήθηκε στους αφρούς της θάλασσας των Κυθήρων, τα κύματα στη συνέχεια την παρέσυραν και έτσι κατέληξε στην Πάφο της Κύπρου. Το νησί της Αφροδίτης λοιπόν, τα Κύθηρα ή Τσιρίγο, για όσους το αγαπούν, σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε.


ΣΚΙΑΘΟΣ



Η Σκιάθος, το σμαραγδένιο νησί των Σποράδων, θεωρείται ένα από τα ωραιότερα του Αιγαίου. Πυκνά δάση καλύπτουν το ορεινό τμήμα του νησιού, ενώ οι εξωτικές παραλίες του έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Ανήκει στο νομό Μαγνησίας και είναι το πρώτο νησί που συναντάμε ανατολικά του Πηλίου. Έχει χαμηλά κατάφυτα βουνά, απέραντες αμμουδιές και πολλούς όρμους και λιμανάκια που προσεγγίζονται με καΐκια και είναι ιδανικά για να νοιώσει κάποιος κυρίαρχος στον Παράδεισο.
Η πόλη της Σκιάθου είναι ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Στη Χώρα λοιπόν, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, χτυπά η καρδιά ολόκληρου του νησιού. Μικρά κάτασπρα σπίτια με κεραμοσκεπές, μπαλκόνια και μικρές αυλές με πολύχρωμα λουλούδια συνθέτουν τις γειτονιές. Περπατώντας κανείς στα σοκάκια της πόλης αποκαλύπτει τις μοναδικές της ομορφιές. Εικόνες παραδοσιακές, γραφικές, ρομαντικές, ειδυλλιακές. Οι δρόμοι τους καλοκαιρινούς μήνες πλημμυρίζουν από κόσμο.
Για τους καλοκαιρινούς μήνες και για τους λάτρεις της θάλασσας η Μεγάλη Άμμος είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες πλαζ της Σκιάθου. Μία άλλη ονειρεμένη παραλία είναι οι Κουκουναριές, περιτριγυρισμένη από ένα πυκνό πευκοδάσος, που δημιουργούν ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς. Είναι μια από τις διασημότερες παραλίες της χώρας μας και αναμφισβήτητα το πιο πολυφωτογραφημένο τοπίο της Σκιάθου. Κύριο χαρακτηριστικό της παραλίας είναι η απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά της που έχει χαρακτηριστεί ως η φυσικότερη της Μεσογείου. \
Στην ανατολική πλευρά της πλαζ των Κουκουναριών εκτείνεται η παραλία Μπανάνα την οποία προτιμούν οι γυμνιστές και η αμμουδιά της Αγιάς Ελένης.

ΧΑΝΙΑ



Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο νησί της Κρήτης και πρωτεύουσα του νομού Χανίων. Η πόλη των Χανίων είναι μία όμορφη παραλιακή πόλη, η οποία φιλοξενεί και το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης. Τα Χάνια έχουν ταυτιστεί με την αρχαία Κυδωνία η οποία υπήρξε σημαντική μινωική πόλη. Πολλοί από τους επισκέπτες της Κρήτης χαρακτηρίζουν τα Χανιά σαν την ομορφότερη πόλη του νησιού.

Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το παλιό λιμάνι, ιδανικό για βραδινούς περιπάτους και χαλάρωση, η γραφικότητα του θα σας μαγέψει. Ο Νομός Χανίων διαθέτει πολλές παραλίες. Μερικές από αυτές είναι η παραλία των Αγίων Αποστολών, η παραλία της Σταλού η οποία βρίσκεται σε απόστασή, μόλις 7 χιλιομέτρων από την πόλη των Χανίων. Ακριβώς απέναντι από αυτήν την παραλία υπάρχουν τα νησάκια Θοδώρου τα οποία βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από την παραλία και η πρόσβαση είναι εύκολη με βάρκα.

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται στο ακρωτήρι της Γραμβούσας σε ένα παραδεισένιο τοπίο. Η πρόσβαση είναι εφικτή κυρίως με καραβάκι από το Καστέλι Κισσάμου και με αμάξι μόνο μέχρι ως ένα σημείο. Η περιοχή θεωρείται παγκοσμίως σπάνιας ομορφιάς χωρίς να υπάρχει ίχνος πολιτισμού γι’ αυτό και θα πρέπει να εξοπλιστείτε επαρκώς για την επίσκεψή σας. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Ελαφονήσι το οποίο βρίσκεται κοντά στο νοτιοανατολικότερο σημείο της Κρήτης, 43 χιλιόμετρα από το Καστέλι και 76 από τα Χανιά. Η πρόσβαση στο νησί που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία στα περίπου 100m γίνεται και με τα πόδια, μιας και τα νερά είναι πολύ ρηχά! Τα νερά είναι ροζ από τα χιλιάδες κοχύλια που έχουν θρυμματιστεί κατά την πάροδο του χρόνου δίνοντας μια ξεχωριστή όψη στην αμμουδιά.
Ο Νομός Χανίων έχει πολλές επιλογές για τους επισκέπτες που θέλουν να έρθουν κοντά στη φύση. Μία επίσκεψή στο ξακουστό φαράγγι της Σαμαριάς θα σας πείσει. Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μεγαλύτερο φαράγγι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το διασχίζουν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες κόσμος κάθε χρόνο. Είναι ένα θαυμαστό τοπίο, με σπάνιους γεωμορφικούς σχηματισμούς. Μοναδικός βιότοπος με ξεχωριστή σε πλούτο χλωρίδα και πανίδα και μια πλούσια μυθολογία που φθάνει ως τα προϊστορικά χρόνια. Το μήκος της διαδρομής του είναι 12,8 χιλιόμετρα και στη συνέχεια η απόσταση ως την παραλιακή Αγία Ρουμέλη, είναι ακόμα 3,2 χιλιόμετρα.

Τα Χανιά, αλλά και γενικά η Κρήτη είναι μία περιοχή με έντονες αντιθέσεις, πράγμα που την καθιστά ικανή να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του επισκέπτη της. Παραλίες, ιστορικά μνημεία, μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, καλό φαγητό και φιλόξενοι κάτοικοι είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά των Χανιών.

ΠΑΞΟΙ



Οι Παξοί είναι ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος. Ένα νησί κοσμοπολίτικο, που συνδυάζει τη γραφικότητα και την αρχοντιά. Οι Παξοί, το μικρότερο νησί των Επτανήσων, μαγεύουν όλους τους επισκέπτες. Βρίσκονται σε απόσταση 7 ναυτικών μιλίων νότια της Κέρκυρας και σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων δυτικά των ηπειρωτικών ακτών.
Οι Παξοί, όπως όλα τα Ιόνια νησιά, χαρακτηρίζονται από την πυκνή τους βλάστηση και τους απέραντους ελαιώνες τους. Το πανέμορφο νησί δεν έχει αεροδρόμιο και μπορείτε να φτάσετε εκεί με πλοίο από την Κέρκυρα, την Πάργα, την Ηγουμενίτσα, το Πρίντεζι και την Ανκόνα.
Οι αμέτρητες φυσικές ομορφιές των Παξών αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Το νησί είναι ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης, διαθέτει μαγευτικές παραλίες, ενώ μπορείτε να κάνετε ρομαντικές βόλτες στους γραφικούς οικισμούς και να διασκεδάσετε στα μπαράκια που λειτουργούν στα παραθεριστικά θέρετρα του νησιού.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, δημιουργήθηκαν όταν ο Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινά του την Κέρκυρα, αποκόβοντας από τον κορμό της ένα κομμάτι και σχηματίζοντας έτσι το νησί που στέγασε τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Απολαύστε πραγματικές διακοπές σε έναν τόπο όπου το γαλάζιο απλώνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και μοναδικά δάση δεσπόζουν πάνω από
τις δαντελωτές ακτές.

Tο μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας μετά την Κρήτη, η Εύβοια, κρύβει απίστευτες ομορφιές. Ειδικά το βόρειο κομμάτι της είναι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της χώρας. Γνωρίστε κάθε γωνιά του.

Ο γύρος του νησιού
Ένας τρόπος για να δεις τη Βόρεια Εύβοια είναι να κάνεις ένα μικρό γύρο, περίπου 80 χιλιομέτρων. Ξεκινάς από την Αιδηψό και περνάς από Ήλια, Δαμιά, Μονή Οσίου Δαυίδ, Δρυμώνα, Καταρράκτες, Βουτά, Ιστιαία μέχρι τους πανέμορφους Ωρεούς. Μπορείς όμως να κάνεις και ένα μεγαλύτερο γύρο περίπου 120 χλμ. Από Αιδηψό πηγαίνεις Ροβιές, Λίμνη, Στροφυλιά, Αγία Άννα, Κερασιά, Κοκκινομηλιά, Βουτά και φθάνεις Ιστιαία, όπου θα κάνεις σίγουρα μια στάση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Όχι μόνο φυσική ομορφιά
Όποιο γύρο και αν επιλέξεις, στο δρόμο σου, εκτός από τη μαγευτική φύση, έχεις να δεις και πολλά αξιοθέατα. Όπως τον Πύργο της Αγίας Παρασκευής, ένα ενετικό μνημείο στη μέση της διαδρομής Αιδηψού - Πολυλόφου. Δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Αιδηψό βρίσκεις τη Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων. Ο Ταύρος των Ωρεών είναι ένα περίφημο ογκώδες γλυπτό που βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας του χωριού, ενώ και το Κάστρο Ωρεών είναι ένα μνημείο εξαιρετικής ομορφιάς.

Οι παραλίες
Υπέροχες παραλίες ξεκινούν από τη Λίμνη και φθάνουν στην Αιδηψό με τις ιαματικές της πηγές και τον κοσμοπολίτικο αέρα.
Η Λίμνη εξάλλου μοιάζει με νησί από μόνη της. Οι παραλίες στις Ροβιές προσφέρουν γαλήνη και ηρεμία όπως και το γραφικό και φιλόξενο ψαροχώρι των Ηλίων, Χρόνια. Ονομαστή και η παραλία της Αγίας Άννας με τα κρυστάλλινα νερά, και όλα αυτά μόλις δύο με τρεις ώρες από την πολύβουη Αθήνα.

ΜΑΝΗ



Πανέµορφη και αγαπηµένη
Είναι ίσως η πιο ιδιόρρυθµη και σαγηνευτική περιοχή όχι µόνο της Πελοποννήσου αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Μια µοναδική σε οµορφιά γη που πρέπει να γνωρίσετε.
Πύργοι, βουνά, παραλίες, πέτρα και γη µε µοναδικό χρώµα. Αυτή είναι η Μάνη. Η αρχιτεκτονική της, τα χωριά τα φωλιασµένα µέσα σε βουνίσιους όγκους που φτάνουν µέχρι τη θάλασσα, η ελιά και η αρµύρα, όλα είναι εκεί για να σε µαγέψουν για πάντα.
Περιήγηση στην περιοχή
Λίγο πιο βόρεια από τη δυτική Μάνη είναι η πανέµορφη Καρδαµύλη και λίγο πιο κάτω η Στούπα, η Λαγκάδα και προς τους τεράστιους βράχους τα χωριά Αγία Σοφία, Προάστιο, Καστάνια, Εξωχώρι, Τσέρια, Μηλιά. Αφήνοντας τη Μεσσηνιακή Μάνη µπαίνεις στη λακωνική γη. Πρώτο το Γύθειο, µε το γραφικό λιµάνι, τα νεοκλασικά και τις χρυσές παραλίες. Ακολουθούν το Οίτυλο και η Αρεόπολη. Στην τελευταία θα εντυπωσιαστείς από τα καλντερίµια που οδηγούν στους πύργους. Και µετά γραµµή για τα Σπήλαια του ∆ιρού, το Λιµένι, το Γερολιµένα, τη Βάθεια, τον Κότρωνα. Χωριά πέτρινα µε µαγευτικές παραλίες. Πόρτο Κάγιο, Ακρωτήρι Ταίναρο, Λάγια, όλα µαγικά και ξεχωριστά.
Η γεύση του τόπου
Η Μάνη έχει κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα σε άλλες ελληνικές γωνιές. Έχει παραµείνει ατόφια στα ήθη και τις συνήθειες χρόνων και έχει τη δική της προσωπικότητα, το δικό της χαρακτήρα. Όπως βέβαια και τα δικά της ξεχωριστά προϊόντα. Καπνιστό σύγκλινο, λάδι εξαιρετικό, ελιές, θυµαρίσιο µέλι, αρωµατικά φυτά κάθε λογής, δίπλες και εκείνα τα υπέροχα λούπινα µε λαδολέµονο, µεζές για µερακλήδες. Γυρνώντας σε µονοπάτια, πόλεις, παραλίες και χωριά, ιδιαίτερα στα ορεινά, µην ξαφνιαστείς αν έρθεις αντιµέτωπος µε τα παραδοσιακά µοιρολόγια. Οι Μανιάτες έχουν µια απίστευτη «συγγένεια» µε τις παραδόσεις, την οικογενειακή τιµή και τους νεκρούς. Έχουν αυτή την ιδιαίτερη αντίληψη που έρχεται µέσα από τους αιώνες, µέσα από την περηφάνια τους ότι ποτέ δεν υποδουλώθηκαν σε ξένες δυνάµεις. Έζησαν πάντα ελεύθεροι. Μια ελευθερία που περνάει όχι µόνο στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες.

ΠΑΡΓΑ



Η γραφικότατη κωμόπολη της Πάργας παρά το ότι βρίσκεται στην Ήπειρο, θυμίζει νησί. Τα πλακόστρωτα ανηφορικά δρομάκια οδηγούν στο επιβλητικό κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή του υψώματος δυτικά της Πάργας. Τα διώροφα και τριώροφα σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τους ξύλινους εξώστες προσδίδουν στην πόλη ένα ξεχωριστό χρώμα. Από την κορυφή του λόφου της μπορεί κάποιος να θαυμάσει τη θέα προς την πόλη, το γραφικό λιμάνι με το νησάκι της Παναγίας και τις πανέμορφες παραλίες. Εκτός από το κάστρο μπορεί να επισκεφτεί κάποιος το μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών, το εκκλησιαστικό μουσείο, όπου εκτίθενται κειμήλια και άμφια καθώς και κάποια από τις πενήντα περίπου εκκλησίες. Απέναντι από την παραλία της Πάργας βρίσκεται το νησάκι της Παναγίας, όπου μπορεί να φτάσει κάποιος κολυμπώντας ή με καΐκι. Οι παραλίες της περιοχής -Λύχνος, Κρυονέρι, Βάλτος, Σαρακήνικο- είναι οργανωμένες και προσφέρονται και για θαλάσσια σπορ. Από την Πάργα πραγματοποιούνται δρομολόγια προς τους Παξούς και άλλα νησιά του Ιονίου.
Κάθε καλοκαίρι η Πάργα κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες, καθώς διαθέτει επιπλέον και άριστη τουριστική υποδομή με πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κλαμπ, που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες.



Αμοργός

Γνωστή ως το νησί της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, η Αμοργός διατηρεί αναλλοίωτη τη λιτή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της στα όμορφα χωριουδάκια με τα λευκά σπίτια, στους αρχαίους πύργους, το μεσαιωνικό κάστρο και τα βυζαντινά εκκλησάκια, στα πλακόστρωτα δρομάκια και τα στενά σοκάκια, στις μικρές πλατείες και τα γραφικά ταβερνάκια.Η γνήσια αμοργιανή φιλοξενία, τα τοπικά πανηγύρια, οι ξεχωριστές γεύσεις και ευωδιές αγγίζουν την ψυχή όσων γνωρίζουν το νησί. Από το βόρειο ως το νότιο άκρο του νησιού, βρίσκονται διάσπαρτες παραλίες με αμμουδιές, με βότσαλα η βραχώδεις. Ονειρεμένες ακτές περιμένουν
τον επισκέπτη ξεκινώντας από την όμορφη αμμουδερή παραλία της Αιγιάλης με τα αρμυρίκια και απέναντι ακριβώς από τις μικρότερες και απόμερες παραλίες του Λεβρωσσού, της Ψιλής Αμμου και του Χόχλακα.



Ιθάκη
Ό,τι και να γραφτεί για την Ιθάκη, είναι ήδη ειπωμένο. Σύμβολο προορισμού, νοσταλγίας και απόλυτης πατρίδας είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της. Την τραγούδησε ο Όμηρος εξυμνώντας την ομορφιά της και ο Οδυσσέας για χάρη της ταλαιπωρήθηκε για δέκα χρόνια. Έτσι, η φήμη της Ιθάκης εξαπλώθηκε ανά μέσω των εθνών και των αιώνων. Την τελευταία δεκαετία το νησί της Ιθάκης γνωρίζει μία σημαντική ανάπτυξη διατηρώντας πάντα την παραδοσιακή επτανησιακή εικόνα της. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα επιλέγεται και από Έλληνες ως τόπο για ευχάριστες διακοπές.Πέρα από τις διαδρομές στο εσωτερικό του νησιού, η πραγματική ανακάλυψη της Ιθάκης επιτυγχάνεται με ένα σκάφος. Μερικές από τις κορυφαίες παραλίες του Ιονίου κρύβονται επιμελώς και ανακαλύπτονται μόνο δια θαλάσσης. Οι παραλίες της Ιθάκης δεν είναι αμμώδεις, αλλά αποτελούνται από λεία βότσαλα, κυρίως άσπρα. Μερικές είναι σαν καθαρές λιμνούλες και μερικές είναι τόσο μικρές σαν ιδιωτικές παραλίες. Τα δέντρα φθάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. δημιουργώντας ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς που συνδυάζει το άγριο με την ησυχία.






Πάτμος
Η Πάτμος είναι ένα θρησκευτικό κέντρο με παγκόσμιο ενδιαφέρον χάρη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και την Μονή της Πάτμου, αλλά δεν είναι μόνο αυτο. Η Πάτμος είναι και ένας ενδιαφέρον ταξιδιωτικός προορισμός για διακοπές διαφορετικές από αυτές που προσφέρουν συνήθως τα νησιά του Αιγαίου, καθώς συνδυάζει ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και ήπια τουριστική ανάπτυξη. Στην Πάτμο θα βρείτε όλα αυτά που χρειάζεται ο επισκέπτης για μια ευχάριστη διαμονή, καθώς διαθέτει όλες τις σύγχρονες ταξιδιωτικές υποδομές.


Καρδαμύλη


Είναι ένα θεαματικά όμορφο παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στη Μεσσηνιακή Μάνη, μια εκπληκτική περιοχή στη νότια Πελοπόννησο.Το σκηνικό εντυπωσιακά θεατρικό, γεμάτο αντιθέσεις από κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρίσσια, άγριους ελαιώνες, καταπράσινες πλαγιές, και απόμακρα χιονοσκέπαστα βουνά, κάνει την Καρδαμύλη ένα από τα ομορφότερα χωριά που αγναντεύουν τις ήρεμες θάλασσες και τα θαυμάσια ηλιοβασιλέματα του Μεσσηνιακού κόλπου. Η Καρδαμύλη παραμένει ένα από τα πιο καλοφυλαγμένα μυστικά της νότιας Μεσογείου: ένα αποκλειστικό, μικρό, άθικτο καταφύγιο που καμαρώνει για τα εντυπωσιακά πέτρινα σπίτια του, τους κατάφυτους κήπους, το γραφικό λιμάνι αλλά και τις φανταστικές παραλίες.




Σύμη
Καθώς φτάνετε στο πανέμορφο λιμάνι της Σύμης για πρώτη φορά, είναι σαν να αντικρίζετε τη ζωγραφιά ενός Βενετσιάνικου χωριού. Καλοδιατηρημένα παραδοσιακά σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο ενώ από πίσω τους υψώνονται οι απότομες βουνοπλαγιές.Η Σύμη διακρίνεται από μια ρομαντική γοητεία που ενδυναμώνετε ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι δεν παρουσιάζει τις πολυώροφες τουριστικές εγκαταστάσεις και την υποδομή που μπορεί κανείς να συναντήσει σε κάποια άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.Στη Σύμη θα απολαύσετε φοβερές παραλίες με βότσαλο όπου θα φτάσετε με μικρά καικάκια τα οποία έχουν συχνά δρομολόγια. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη.






Φολέγανδρος


Το νησί του μέτρου. Μετά την άφιξη στο λιμάνι του Καραβοστάση η Φολέγανδρος θα αρχίσει να ξεδιπλώνει τις ομορφιές της σιγά-σιγά. Δεν έχετε παρά να περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα της Χώρας και στα στενά του Κάστρου, να ανεβείτε στο βράχο της Παναγίας με την πανοραμική θέα στο Αιγαίο, να κολυμπήσετε στις ερημικές ή στις πολυσύχναστες παραλίες της, να εξερευνήσετε τη φύση μέσα από τα μονοπάτια που διατρέχουν κάθε γωνιά του νησιού. Αξίζει να γευτείτε το σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό στη Χώρα, στον Καραβοστάση, στην Αγκάλη ή στην Άνω Μεριά, και να διασκεδάσετε τις νύχτες με ρακόμελα στις πλατείες της Χώρας. Στις παραλίες φτάνει κανείς με τουριστικά καραβάκια, αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Για τις πιο απομονωμένες αμμουδιές προτιμήστε το περπάτημα. Η Φολέγανδρος είναι ιδανικός τόπος για πεζοπορία: τα μονοπάτια ανάμεσα στις ξερολιθιές περνούν από παλιούς μύλους, εγκαταλελειμμένες θεμωνιές, ερημικά ξωκλήσια και διασχίζουν όλο το νησί.

Ελαφόνησος
Στο νοτιοανατολικό άκρο του Λακωνικού κόλπου, απέναντι από τη Νεάπολη, απλώνεται ηΕλαφόνησος ένα πανέμορφο νησί που προσφέρει ήρεμες διακοπές σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, με καταπληκτικές παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς όπως αυτή του Σίμου, ενώ βρίσκεται μακριά από το μαζικό τουρισμό και την πολυκοσμία. Έχει 720 κατοίκους που είναι συγκεντρωμένοι στον ομώνυμο οικισμό ενώ το λιμάνι βρίσκεται στο βόρειο άκρο της. Το βορειότερο σημείο της, η Πούντα απέχει από την ακτή της Πελοποννήσου 350 μέτρα.


Σύβοτα


Τα μαγευτικά Σύβοτα βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νομού Θεσπρωτίας και απέχουν μόλις 12 χλμ. από την Ηγουμενίτσα. Τα Σύβοτα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός χτισμένος σ’ ένα κλειστό θαλάσσιο κόλπο που γύρω του έχουν σχηματιστεί μικρά νησάκια όπως ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος. Τα Σύβοτα είναι μια προικισμένη από την φύση περιοχή που είναι πνιγμένη στο πράσινο ενώ οι πεντακάθαρες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά θα συνεπάρουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Τα Σύβοτα διαθέτουν άρτια τουριστική υποδομή και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.




Αρεόπολη


Πέτρινα στενά σοκάκια και καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα στολίζουν την γραφική πόλη της Αρεόπολης. Στην Αρεόπολη θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες για την διαμονή σας καθώς και καταστήματα, ταβέρνες και εστιατόρια που μπορούν να σας προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι σαν αυτή ενός παραδοσιακού φιλόξενου μανιάτικου σπιτιού. Η Αρεόπολη μπορεί να αποτελέσει ιδανικό ορμητήριο για τις εξορμήσεις σας στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης όπως βόρεια προς το Οίτυλο, Λιμένι και το κάστρο της Κελεφάς ή νότια προς το σπήλαιο Δυρού και να φτάσει ως το ακρωτήριο Ταίναρο.








Ικαρία
Ένα όμορφο νησί με αμέτρητες δυνατότητες επιλογής. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ενός μεγάλου περιπάτου ή μιας εκδρομής στα φιλόξενα χωριουδάκια. Από το φαράγγι του Χάλαρη, ακολουθώντας τα σεσημασμένα μονοπάτια θα περιηγηθείτε στην φυσική ομορφιά του νησιού. Μπορείτε να χαλαρώσετε στις μαγευτικές παραλίες ,στις αμμώδεις και πετρώδεις ακρογιαλιές και να ευχαριστηθείτε κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά του Ικάριου Πελάγους κάτω από τον Ικαριώτικο ήλιο. Μια επίσκεψη στα Θέρμα με τα πανάρχαια ιαματικά λουτρά θα αναζωογονήσει το σώμα σας. Στη συνέχεια μπορείτε να θαυμάστε ένα φανταστικό ηλιοβασίλεμα από τα αρχαία του Να ή από το αρχαίο κάστρο στο Δράκανο. Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψετε να βρεθείτε σε ένα από τα ξακουστά πανηγύρια του νησιού όπου θα πιείτε τον ομηρικό Πράμνιο Οίνο και θα χορέψετε τον Ικαριώτικο χορό.
http://lastnewsgr.blogspot.gr
http://trelatremenodiakopes.blogspot.gr/2013/01/20.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια